Družbena odgovornost

Družbena

odgovornost

Spoznajte našo skrb do partnerjev, sodelavcev in okolja.

Kontaktirajte nas
Kontakti
O nas
Družbena odgovornost
Ponudba izdelkov

Smo ponosni sponzor naših smučarskih skakalk EME KLINEC in NIKE KRIŽNAR, ki skačeta v našem klubu SSK NORICA Žiri. Prav tako smo sponzorji državnih prvakinj v Flag Foolballu – Domžale Tigers, Rally voznika Marjana Malavašiča…

Prisotni smo pri skupnih projektih z občino in izobraževalnimi ustanovami (postavitev klopic po Žireh…). Stalno se udejstvujemo v lokalnih športnih dogodkih, kot so tenis, odbojka, košarka…

Družbena odgovornost do delavcev
Družbena odgovornost do delavcev

Večina delavcev prihaja iz lokalnega okolja. Spodbujamo k izobraževanju delavcev in njihovem napredku. Organiziramo izobraževalne in družabne obiske dobaviteljev in hčerinskih družb. Prirejamo športne dogodke, ki so na voljo vsem zaposlenim. Nagrajujemo inovacije…

Skrb za okolje
Skrb za okolje

Stalno stremimo k zmanjšanju obremenitve okolja. Naše skladišče je kompletno ogrevano preko vodne vrtine, prav tako pa imamo predviden projekt sončnih elektrarn. Prav tako z majhnimi koraki dnevno skrbimo, da čim manj obremenjujemo okolje, kot je neuporaba plastičnih kozarčkov za kavo iz avtomatov. Stalno zmanjšujemo uporabo odpadne embalaže ter spodbujamo k trajnosti, reciklabilnosti in ponovne uporabe pakirne embalaže.


Stremimo k zeleni nabavi, saj pri izbiri materialov dajemo prednost okolju odgovornim dobaviteljem, ki sledijo trajnostnim praksam. Prav tako dajemo prednost izdelkom, ki so izdelani iz recikliranih materialov. Vsako leto organiziramo tudi pogozdovanje lokalnega okolja.

Pomen sodelovanja s partnerji
Pomen sodelovanja s partnerji

Skrbimo za odlične odnose z našimi partnerji. Za naše najboljše stranke vsako leto avgusta organiziramo družabno srečanje z dobavitelji in nami. Naše kupce na seminarjih stalno izobražujemo, izmenjujemo dobre prakse ter jih obveščamo o novostih na trgu, predpisih in trendih ki prihajajo. 3-4 krat na leto izdajamo časopis, kjer kupce seznanjamo z novimi materiali na področju stavbnega pohištva.

1993

Začetek dejavnosti prodaje materialov za proizvodnjo stavbnega pohištva pod imenom Stavbno okovje, kar se kasneje razvije v dejavnost Norice.

2000

Podjetje M Sora kupi podjetje Norica v Radovljici, s čimer si utrdi pozicijo močnega ponudnika stavbnega okovja.

2002

Selitev enote Stavbno okovje v novo zgrajene prostore. S tem je prodaja okovja postala ena najpomembnejših dejavnosti podjetja M Sora.

2007

Ustanovljeno je podjetje M Sora Prishtina za prodajo stavbnega okovja proizvajalcem oken in vrat na Kosovu.

2011

Ustanovi se podjetje M Sora Tirana za prodajo stavbnega okovja oken in vrat  v Albaniji.

2013

Norica in Stavbno okovje se združita v novo enoto M Sora Norica, ki prične poslovati v novem objektu v Žireh.

2015

Otvoritev novo zgrajene poslovne stavbe M Sora Prishtina.

2018

Ustanovita se družbi M Sora Skopje za prodajo stavbnega okovja v Makedoniji in M Sora Zagreb za prodajo stavbnega okovja na Hrvaškem.

2022

S 34 milijoni € prometa skupine Norica, smo vodilni ponudnik v branži v Sloveniji in na Kosovem.

2023

115 zaposlenih skupaj s poslovnimi partnerji praznuje 30 letnico poslovanja skupine Norica.

Nazaj na vrh