Skip to main content

Zunanje ALU okenske police RBB Aluminium

Zunanje ALU okenske police so izdelane po postopku ekstrudiranja aluminija in nato površinsko zaščitene z eluksažo oz. barvo. Take police imajo zelo dobro odpornost na vremenske razmere in so zelo enostavne za vzdrževanje.
Kupci lahko surove police barvajo na poljubno RAL barvo, s čimer lahko barvo uskladijo s zaključnim slojem ometa, zunanjo oblogo okna , barvo vrat…

Dimenzije polic

Klasične police imajo 25 mm odkapni rob in so cenovno ugodnejše, vendar vam lahko glede na potrebe priskrbimo tudi police z odkapnim robom 40 mm, ki so primerne za adaptacije objektov, saj vam starih polic ni potrebno odstraniti, temveč obstoječe položite kar nanje.
• Širina polic z odkapnim robom 25 mm (FBS 25) je od 50 mm do 360 mm
• Širina polic z odkapnim robom 40 mm (FBS 40) je od 50 mm do 400 mm
Maksimalna dolžina police v enem kosu je 6 m. Police daljše od 3000 m je priporočljivo spojiti s posebni spojniki.

Lastnosti ALU POLIC
- Debelina polic (aluminija) 1 – 4 mm, odvisno od globine
- Odkapni rob 25 (FBS 25) in 40 mm (FBS 40)
- Barvna paleta:
*Bela (RAL 9016),
*C33 (svetlo rjava),
*EV1 (srebrno eluksirana),
*Po naročilu: C34(temno rjava) ter Antracit (RAL 7016)
- Globina polic: 50 – 400 mm – FBS 40, (50-360 mm) – FBS 25

Pritrditev okenske police

- Okenska polica ima izdelane luknje za privitje 4x7 mm na vsake 320 mm. Paziti je treba, da so vijaki v podolgovati luknji nameščeni natančno na sredini, da se lahko okenska polica premika na obe strani. Pri temperaturni spremembi se sistem skrči oz. raztegne.Ter prekriti z zaščitno kapico.

Zaključki alu police

Kajni zaključki se nasadijo na obe strani alu police, s čemer omogočimo primerno in usmerjeno odtekanje vode iz police. Zaključki nam tudi ustrezno zaključijo robove polic.

Alu zaključki za vgradnjo v fasado

Alu zaključki za gotove fasade (klinker)

PVC zaključki

Diletacijski zaključki

H – VEZNIKI in Kotni vezniki

- H VEZNIKI – Aluminijaste drsne vezi so potrebne pri vgradnji okenskih polic z dolžino nad 3.000mm. Tukaj je treba posebej upoštevati, da je raztezanje različno glede na barvo okenske police. Tako da je potrebno temne okenske police, ki jih sončni žarki močno segrejejo, nujno ločiti z drsno vezjo.

Klasični H-veznik

Diletacijski H-veznik s tesnilom

Kotni veznik za ALU police

NOSILCI in DRŽALA

- Držala za izolirne fasade (izodržalo)..
- Držala za prosto viseče okenske police
- Izodržala služijo za stabiliziranje in varovanje lege (obremenitev na pritisk in srk) okenske police in nimajo nobene statične funkcije.

Dodatki za ALU POLICE

Antidoneči trak
- Na spodnji strani okenske police lahko pod okensko polico namestimo trak za zaščito proti ropotu. Trak za zaščito proti ropotu se ravna po širini okenske police in bi moral prekriti najmanj 1/3 te širine po vsej dolžini. Trak za zaščito proti ropotu je samolepilen in preprečuje bobneče zvoke, ki nastajajo, kadar deževne kaplje padajo na kovinsko površino.

Dodatno tesnilo za zadnji rob:
- To tesnilo se zmontira na rob police, kjer je polica pritrdi na okno, steno … S tem tesnilom preprečimo morebitno odtekanje vode za polico ter močno izboljšamo termiko.

Vijaki s kapicami za pritrjevanje okenske police

Creatim RPFiles FilesCache CacheClear cache Clear cacheTrigger action Trigger actionFirebug lite Firebug lite0.031906 0.031906»