Skip to main content

eRočaj HandsFree – komfortno odklepanje brez dotika

 

  • Komfortno odklepanje vhodnih vrat v hišo s pomočjo motorne ključavnice
  • Odklep samo z gibom stopala: odlaganje torb, majhnih otrok, ipd. pred vhodnimi vrati  ni več potrebno
  • Zakodirana komunikacija in integrirana varnost, prispevata k zaščiti nepooblaščenega vstopa

eRočaj HandsFree nudi uporabniku enkraten komfort pri vstopu skozi vhodna vrata: omogoča, da se vhodna vrata odklenejo, brez da bi karkoli izpustili iz rok. Samo enostavna kretnja s stopalom skozi snop LED žarkov projeciranih iz spodnjega roba ročaja v tla in motorna ključavnica odklene vhodna vrata. Preko zakodiranega signala transponderja, se avtomatsko zazna, če ima oseba, ki ga ima pri sebi, dovoljen vstop ali ne.

Odklenite vhodna vrata brez dotika (brezstično):

Ko se oseba, ki ima pri sebi transponder, približa vhodnim vratom, se izpod ročaja na tleh  prikaže snop LED žarkov (v obliki kroga). Samo kratek gib skozi snop žarkov – lahko s stopalom ali pa tudi npr. z dežnikom, ali bergljo zadostuje, da motorna ključavnica odklene vrata, ki jih lahko potem odprete.

Komfortno odpiranje tudi z polnimi rokami:

eRočaj HandsFree, omogoča še posebej izjemen komfort pri nepotrebnem odlaganju stvari, ki jih nosite v rokah npr. (nakupovalne vrečke, tudi majhne otroke) in jih tako lahko neovirano nesete v hišo. Neprijetno in zamudno odlaganje stvari, kot tudi iskanje ključev, sedaj ni več potrebno. Zelo primerno je tudi za osebe, ki lahko hodijo samo s pomočjo zdravstvenih pripomočkov (bergelj ipd.), saj jim tako olajša vstop v hišo.

Še več komforta v kombinaciji z motorno ključavnico in avtomatskim samozapiralom

V kombinaciji z dodatnim vratnim okovjem (drugih proizvajalcev), kot naprimer avtomatskim samozapiralom, ali pa z drugimi avtomatsko-motoriziranimi načini zapiranja in odpiranja vratnega krila, lahko komfort, ki ga nudi eRočaj HandsFree, še dodatno izkoristimo: Proizvajalci vrat, kot naprimer Rubner Türen iz Južne Tirolske ali pa podjetje Safenwil iz Švice, opcijsko nudita njihova vhoda vrata v kombinaciji eRočaj HandsFree ter avtomatsko samozapiralo. V tej kombinaciji, pa dosežemo, da se vrata ne samo brezstično, vendar tudi povsem avtomatsko odprejo in pa tudi zaprejo. Takšna kombinacija je zelo podobna dodatni opremi pri avtomobilskih proizvajalcih, ki nudijo avtomatsko oklepanje in odpiranje zadnjega pritljažnega prostora z kretnjo stopala pod zadnjih odbijačem. 

Integrirana varnostna zaščita

Vsa komunikacija med transponderjem (oddajnikom) in pa krmilno enoto v ročaju, je kodirana s protokolom AES in tako nudi več varnosti kot navaden ključ. Dodatna zaščita pa je tudi ta, da se signal zazna samo 1 meter pred vrati. eRočaj HandsFree pa zna tudi sam določiti, ali signal prihaja od zunaj ali pa od znotraj vratnega krila, tako da je vrata z transponderjem nemogoče odkleniti iz notranjosti hiše.

Ker so vhodi v hiše zelo različni, se pri eRočaju HandsFree, lahko nastavi več različnih barv snopa žarkov LED diod in s tem omogoča prepoznavo na različnih podlagah oziroma talnih površinah.

Enostavna montaža

Montaža eRočaja HandsFree je zelo enostavna, saj ni potrebno dodatno vrtanje v vratno krilo, ampak se lahko uporabi že v naprej pripavljen kabel, ki poteka skozi standardno izvrtino za pritrditev ročaja – in je priklopljen v motorno ključavnico. Sam ročaj, pa se enostavno pritrdi s zelo kvalitetnimi  in preverjenimi HOPPE montažnimi elementi za pritrditev.

Podjetje HOPPE je vodilni na trgu v razvoju, proizvodnji in prodaji okovja (kljuk) za okna in vrata. V družinskem podjetju, ki je bilo ustanovljeno leta 1952 s sedežem v Švici, zaposljuje približbno 2.800 zaposlenih. Podjetje v drugi generaciji vodita brata Wolf in Christoph Hoppe, je pa tudi Christian Hoppe že prvi predstavnik tretje generacije, ki je aktiven v podjetju od leta 2012. 

Slika 1

Slika 2

eRočaj_HandsFree.pdf

video predstavitev

Creatim RPFiles FilesCache CacheClear cache Clear cacheTrigger action Trigger actionFirebug lite Firebug lite0.018943 0.018943»