Skip to main content

Prezračevalni sistemi na električno upravljanje

Električno upravljani prezračevalni sistemi z napetostjo 230 V so priročni in enostavni za uporabo. Uporabljajo se pri prezračevanju  za vsakodnevno zračenje in prezračevanje.

Nabor izdelkov GEZE  vključuje namestitev in uporabniku prijazen električni verižni pogon za neposredno odpiranje in močan električnipogon z vretenom,ki se lahko uporablja zaneposredno odpiranje, združljiv pa je tudi s sistemom odpiranja z zakelpanjem. V kombinaciji z električno upravljanim pogonom je sistem pogona na škarje prav tako upravljan električno.

Verižni pogon

Neposredno odpiranje za vsakodnevno prezračevanje

Električni verižni pogon je namenjen za navpično vgrajeno spodaj, zgoraj, v sredini vpeto in vrtljivo, ob strani vpeto in vrtljivo ali klasično vpeto okno v suhem prostoru za vsakodnevno prezračevanje prostora.

Pogoni so glede na okno nameščeni vzporedno in se glede na barvo okna lahko ujemajo z njegovim dizajnom. Pogoni so opremljeni s posebno verigo, ki lahko prenaša natezne intlačne sile. V zaprtem položaju se veriga zvije nevidno v ohišje pogona.

GEZE verižni pogon E 580

Vgrajen električni verižni pogon verige z neposrednim odpiranjem

S svojimi majhnimi dimenzijami (31  x 31 x 311 mm) se lahko električni verižni pogon vgradi v vsak profil okenskega okvirja. Vgradnja pogona v okenski okvir v primerih pravokotnih oken z notranjim ali zunanjim odpiranjem. Nameščen je v okenski okvir za vertikalno postavljena pravokotna okna z notranjim in zunanjim odpiranjem, s krilom zgoraj ali spodaj.

Tehnične značilnosti:

 • Električni verižni pogon ima majhne dimenzije
 • Opremljen z avtomatiko za končni položaj in zaščito pred preobremenitvijo
 • Primeren za priključitev na 230 V omrežno napetost, na voljo je tudi ločen agregat E 580 230 V AC / 24 V DC (mogoča tudi vključitev v okvir profila)
 • Za suhe prostore, stopnja zaščite IP 42
GEZE verižni pogon E 740

Kompakten pogon z nastavljivim hodom

Električni pogon E 740 je " vsestranski " in je primeren za električno odpiranje in zapiranjeza okna z  zapiranjem navznoter in navzven, za klasična okna, strešna okna, svetlobne kupole in za vsakodnevno prezračevanje.

Tehnične značilnosti:

 • Kompaktna zasnova v elegantnem ohišje iz aluminija
 • Visoko obratovalno udobje z nastavljivim hodom preko vrtljivega stikala na zunanjem dleu pogona
 • Enostavna in hitra montaža 
 • Nizka poraba toka , tiho delovanje in visoka trdnost ohišja
GEZE verižni pogon E 840

Mikroprocesorsko upravljan pogon za skrite vgradnje 

Električni pogon pogon E 840 je elegantna in tehnično dovršena rešitev za neposrednoodpiranje spodaj, zgoraj ali ob strani nasajenega krila za vsakodnevno prezračevanje.

Tehnične značilnosti:

 • Elegantno ulito pocinkano ohišje
 • Primeren za profile ali skrite vgradnje
 • Mikroprocesorsko upravljan pogon,na voljo kot samostojna ali sinhrona različica s sinhronim upravljanjem
 • Elektronsko nadzorovan zagon in izklop
GEZE verižni pogon EOL N

Električni pogon EOL N je primeren za vsakodnevno prezračevanje ter varno in hitroodvajanje dima skozi različne vrste oken, strešnih oken in svetlobnh kupol. Obojestranskaveriga z visoko trdnostjo deluje natančno in varno , tudi v primeru največje obremenitve.

Tehnične značilnosti:

 • Za obremenitve do 300 N
 • Posebna konzola z dodatki za strešna okna in svetlobe kupole
 • Širina odprtja do 200 mm / 380 mm

Tabela s tehničnimi podatki:
Tabela 1.4

MICRO EVO verižni pogon 
 • majhna vgradna višina 35 mm,
 • ALU ohišje, moč 300 N, močna veriga in konzole,
 • enostavno povezovanje v tandem, skupaj lahko v sinhrono delovanje zvežemo 4 pogone,
 • enostavna nastavitev hoda s stranskim stikalom,
 • funkcija 'soft close' omogoča kontrolirano zapiranje okna
 • elektronska nastavitev končne pozicije pri odpiranju in zapiranju

Pogon z vretenom

RWA električno kontroliran pogon na vreteno je primeren za odpiranje in zapiranje spodaj, zgoraj ali klasično (ob strani) nasajenih oken, strešnih oken in kupol. Sistem se lahko uporabi za SHEV ali za prezračevanje.

Tabela s tehničnimi značilnostmi:

Tabela 1.5    

Električni pogon

Električni pogon E 212 R/E 212 R1/E 205

Električni pogoni za uporabo v kombinaciji s sistemom za odpiranje oken
Sistemi za odpiranje oken Slimline OL 90 N / OL 95 IN 320 so kompatibilni z električnimi pogoni E212R, E212 in E205R1. V primeru več težkih oken, so na voljo poceni in enostavne rešitve za motorizacijo aktiviranja mehanizmom na škarje.

Tehnične značilnosti:

 • Zasnova slimline omogoča elegantno prilagoditev k pročelju okna, tudi če smo omejeni s prostorom
 • Primeren za montažo na levo ali desno, vertikalno ali horizontalno
 • Vgrajena zaščita pogona, vgrajeno nastavljivo stikalo

Tabela s tehničnimi značilnostmi:

Tabela 1.6

Sistem odpiranja z zaklepanjem

Sistemi EN 350 OL,OL EN 360 in EN 370 OL so sistemi odpiranja z zaklepanjem za prezračevanje. Na voljo so z dvema pogonoma 250 VdS v kombinaciji s stikalomtandem 102 in E48 power paket. Primerni so za vsakodnevno prezračevanje.

Sistemi EN 350 OL,OL 360 OLin EN 370 EN so sestavljeni iz mehanskih sklopov v kombinaciji z visoko zmogljivim električnim pogonom z vretenom E 350N. Zaradi mehanskega zaklepanja, dodatni električni pogoni niso več potrebni.

Tabela s tehničnimi značilnostmi: Tabela 1.7

Pogon na škarje

Pogon na škarje je prilagodljiv in se lahko uporablja za prezračevanje kot tudi za varen odvod dima. Pogoni na škarje so primerni za navpično vgrajene sisteme za odpiranje oken navznoter in omogoča udobno in varno premikanje velikih in težih okenskih kril. Vključitev pogona na škarje pod pokrov pa ne zagotavlja samo zasnovne prednosti, temveč tudi dodatno zaščito pred umazanijo.

Več o tem novem pogonu si lahko preberete v priloženi datoteki:  GEZE E 170.

Tabela s tehničnimi podrobnostmi: Tabela 1.8

Dodatki za električno upravljano prezračevanje

Dodatna oprema za električno upravljano prezračevanje, ki se uporablja za sisteme s pogoni za prezračevanje. Okna se tako lahko odpira in zapira udobno in varno z uporabo različnih dodatkov, kot so pritrditveni elementi, upravljalni elementi in varnostne škarje.

Creatim RPFiles FilesCache CacheClear cache Clear cacheTrigger action Trigger actionFirebug lite Firebug lite0.073800 0.073800»